Festivalul de poezie „Gellu Naum” – Ediţia 2019

Publicat in data de luni, martie 11 th, 2019 · no Comments · In , , , , , ,

 

 

10 mai 2019


La etapa pe municipiul București din 9 mai 2019 ne-au onorat cu prezența:

  • OCTAVIAN SOVIANY
  • IRINA GEORGESCU
  • ANDREI RUSE
  • SORIN DEPOT

Vezi premiile acordate aici

 

11 martie 2019


Comunicat

Festivalul de poezie „Gellu Naum”, organizat de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Bucureşti în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România se adresează tinerilor autori (elevi de liceu si de gimnaziu) care tind către un nivel de performanţă artistică, depăşind faza primelor încercări.

Festivalul este înscris în CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE REGIONALE ȘI INTERJUDEȚENE FĂRĂ FINANȚARE M.E.N – 2019, anexa nr. 9 la OMEN nr. 3016/09.01.2019, domeniul cultural artistic – literatură, poziția 187.

Profesorii de limba şi literatura română din unităţile şcolare participante vor selecta un număr de tineri autori (cel mult cinci din fiecare şcoală) cu câte cinci texte reprezentative fiecare. Textele vor fi expediate până în data de 28 aprilie 2019, în format electronic, pe adresa de e-mail festivalulgellunaum@yahoo.com, precizându-se numele și prenumele elevului, clasa, şcoala de proveniență și  numele profesorului îndrumător.

Pentru etapa județeană, respectiv  interjudețeană,  lucrările vor fi evaluate de jurii formate din specialişti (scriitori şi critici literari). Etapa municipală pentru participanții din București se va desfășura în ziua de 9 mai la Colegiul Național „Mihai Eminescu” (secțiunea gimnaziu și secțiunea liceu). Toți elevii selectați să intre în concurs vor fi anunțați și invitați în sala de festivități a colegiului la ora 9:30, unde vor citi, în fața juriului, cele cinci texte. Materialele vor fi printate în două exemplare.

Pentru etapa interjudețeană așteptăm textele până pe data de 9 mai, etapa interjudețeană desfășurându-se între 1 și 10 iunie 2019, rezultatele fiind afișate pe blogul festivalului. De asemenea, diplomele vor fi expediate în țară, pe adresa liceelor participante sau, la cerere, pe adresele personale ale participanților sau ale profesorilor coordonatori.

Toate informațiile despre participanți, lucrările premiate și rezultatele obținute, vor fi afișate pe blogul proiectului https://festivalulnationalgellunaum.wordpress.com.

Pentru înscrierea elevilor, se va completa de către profesorul îndrumător următorul tabel care se va trimite pe mailul festivalulgellunaum@yahoo.com împreună cu acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal și creațiile elevilor. Acordul se va trimite scanat, iar tabelul completat va fi inserat in mail.       

 

Blogul festivalului: https://festivalulnationalgellunaum.wordpress.com

Pagina de Facebook: Festivalul Gellu Naum

 

Tabel pentru inscriere   

Acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal

 

Vă așteptăm!

Virginia Olaru

Telefon: 0726268169

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De obicei raspundem in 24 de ore exceptand vacantele si zilele nelucratoare. Toate emailurile sunt confidentiale.

Va multumim pentru ca ne-ati contactat.

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty