Festivalul naţional de poezie „Gellu Naum” 2017 – Comunicat

Festivalul naţional de poezie „Gellu Naum” 2017 – Comunicat

Publicat in data de duminică, aprilie 02 nd, 2017 · no Comments · In ,

COMUNICAT – Ediţia 2017

Festivalul de poezie „Gellu Naum”, organizat de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Bucureşti în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, se adresează tinerilor autori (elevi de liceu sau gimnaziu) care tind către un nivel de performanţă artistică, depăşind faza primelor încercări.

Profesorii de limba şi literatura română din unităţile şcolare participante vor selecta un număr de de tineri autori (cel mult cinci din fiecare şcoală) cu câte cinci texte reprezentative fiecare. Înscrierea în concurs se face pe baza unei  confirmări de participare, semnate de un profesor de limba română din unitatea şcolară respectivă şi expediate pana la 3 mai 2017, în format electronic, pe adresa de e-mail festivalulgellunaum@yahoo.com . După această dată nu se mai accepta confirmări.

După înscriere, textele selectate vor fi expediate pe adresa de e-mail de mai sus până la data de 19 mai 2016 (participanţii din ţară), precizându-se numele si prenumele elevului, clasa, şcoala de proveniența, adresa si   numele profesorului îndrumător, completându-se următorul tabel:

 

Nr. crt Numele şi prenumele elevului Clasa Şcoala de provenienţă Adresa Profesor îndrumător

 

Pentru fazele  pe   Bucureşti, respectiv  interjudețeană lucrările vor fi evaluate de jurii formate din specialişti (formate din scriitori şi critici literari). Etapa municipala pentru participanții din București se va desfășura in zilele de 8 si 9 mai la Colegiul National „Mihai Eminescu” (8 mai – secțiunea Gimnaziu, 9 mai – secțiunea Liceu)

Faza naționala se va desfăşura in perioada 29 mai – 2 iunie 2017 on-line, iar rezultatele ei vor fi postate pe  blogul festivalului festivalulgellunaum.wordpress.com

la 15 iunie 2017.

Vor intra în concurs  pentru faza naţională toate lucrările primite din ţară, precum si elevii care au obţinut premii la etapa pe Bucureşti (desfăşurată in zilele de 8 şi 9 mai 2017 in sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Bucureşti).

Vă aşteptăm!

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De obicei raspundem in 24 de ore exceptand vacantele si zilele nelucratoare. Toate emailurile sunt confidentiale.

Va multumim pentru ca ne-ati contactat.

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty