Centru de testare acreditat ECDL în sală/ ECDL Remote(la distanță)

Centru de testare acreditat ECDL în sală/ ECDL Remote(la distanță)

Publicat in data de miercuri, februarie 15 th, 2017 · no Comments · In , ,
În acest moment la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” București se organizează numai examinări de tip remote (la distanță).

Pașii pentru înscrierea în programul ECDL a elevilor și a personalul didactic din învățământul preuniversitar:

Pasul 1. Înscrie-te în procesul de certificare ECDL aici.
Pasul 2. Ia legătura cu coordonatorul centrului acreditat ECDL pentru a te aloca la acel centru în vederea obținerii certificărilor dorite. Lista completă a centrelor de testare de tip remote (la distanță) o poti verifica pe site-ul ECDL România aici.

La înscrierea în programul de certificare ECDL candidatul va achiziționa o serie de înscriere generală unică ECDL, serie care are  perioadă de valabilitate nelimitată şi este unică pentru orice tip de certificări ECDL. Certificările ECDL pentru elevi și profesori au valabilitate nelimitată. Mai nou, permisul/ certificatul ECDL se emite nu numai în format tipărit ci și în format electronic (digital) – este încărcat în contul ECDL online al candidatului după susținerea examenelor necesare; validarea autenticității permisului electronic ECDL  se face aici.

Testarea ECDL la distanţă (remote)

Începând din luna aprilie 2020 ECDL ROMANIA oferă candidaţilor posibilitatea de a susţine examenele ECDL la distanţă. Printre centrele de testare ECDL care oferă această posibilitate se află și liceul nostru.

Astfel, devine posibilă testarea de acasă din fața calculatorului personal a tuturor celor care doresc să susţină examene ECDL, chiar şi în această perioadă în care este dificilă organizarea sesiunilor ECDL în sălile de testare acreditate.

Accesează Informaţiile pentru candidaţi privind testarea ECDL la distanţă (click pe acest link) şi ține cont de regulile de testare ECDL la distanţă de mai jos.

Reguli de Testare ECDL la distanţă (remote)

 • Candidatul trebuie sa detină un computer personal care să îndeplineasca cerințele tehnice de testare ECDL și care să aibă instalate aplicațiile relevante ce îi vor fi comunicate de catre examinatorul Centrului de testare, alături de o camera web, microfon și conexiune la Internet.
 • Candidatul este responsabil de îndeplinirea condițiilor tehnice de către computerul pe care va sustinte testarea ECDL, avand posibilitatea ca înainte de data testării oficiale să utilizeze in acest sens un test tehnic (Quiz) pe care îl poate solicita examinatorului Centrului de testare.
 • Candidatul trebuie să fie singur în camera de testare, iar mediul de testare trebuie să aibă un nivel adecvat de lumina.
 • Candidatul trebuie să stea la computer pe toata durata sesiunii de testare și să aiba acces la toate facilitațile/resursele hardware și software necesare susținerii testului ECDL.
 • Candidatul trebuie să se asigure că a inteles toate detaliile ce privesc organizarea Testării la distanta pe care le-a primit de la examinator (data și ora testării, adresa platformei de testare, datele de acces în platforma de testare, etc).
 • Candidatul va folosi camera web inclusiv pentru a arata examinatorului camera/mediul de testare pentru a demostra că nu sunt prezente alte persoane în camera și că nu exista resurse/materiale ce nu sunt permise in timpul sesiunii de testare, cum ar fi ghiduri, manuale, carti, etc.
 • Candidatul va folosi camera web inclusiv pentru a arata examinatorului documentul său de identitate valabil și lizibil. Imaginea acestuia va fi salavată de examinator.
 • În cazul în care examinatorul consideră ca mediul/camera de testare nu este adecvat/a testarii sau ca identitatea candidatului nu a fost stabilită, candidatul nu va putea participa la testarea ECDL.
 • In timpul testării este interzisă comunicarea dintre candidat și alte persoane; candidatul poate comunica la distanta doar cu examinatorul ECDL din cadrul Centrului de testare (sau cu reprezentantul ECDL ROMANIA daca va fi cazul).
 • În timpul testării, candidatul nu trebuie să solicite/primeasca asistență în rezolvarea testelor de la alte persoane, nici direct (prin prezența acelor persoane în camera de testare), nici indirect (prin telefon, etc).
 • Candidatul trebuie să mentină un mediu de testare liniștit, fară zgomote.
 • Candidatul se poate adresa doar examinatorului Centrului de testare pentru clarificarea unor instrucțiuni sau în cazul in care apar probleme tehnice.
 • Candidatul nu poate părăsi camera de testare în timpul testării.
 • În timpul testării, candidatul nu trebuie să utilizeze cărti/manuale sau suporturi de curs electronice sau orice alte modalitați de ajutor in rezolvarea cerințelor testului.
 • Candidatul nu trebuie să utilizeze alte programe decat cele specificate în test.
 • Este interzisă utilizarea de către candidat a telefoanelor mobile, a camerelor foto și a echipamentelor de înregistrare video in timpul testului, în afară de camera web utilizată pentru monitorizarea sesiunii de testare.
 • Dispozitivele video și audio trebuie să fie activate și să funcționeze doar în scopul monitorizării sesiunii de testare de către examinator.
 • În orice moment, camera web trebuie să fie focalizata pe candidatul care susține testul ECDL.
 • Candidatul trebuie să fie poziționat în permanență în centrul imaginii camerei web.
 • Lentila camerei web nu trebuie sa fie acoperita cu nimic în timpul testării ECDL.

La aceste reguli de testare se pot adăuga reguli specifice, în funcție de caracteristicile fiecărei sesiuni de examinare în parte. În cazul în care regulile de testare sunt încălcate, candidatul în cauză va finaliza imediat testul, urmând a se stabili ulterior măsurile/sancțiunile necesar a fi aplicate, dupa caz.

Coordonatorul centrului de testare ECDL  din Colegiul Național ”Mihai Eminescu” București este doamna profesor Popescu Luminița.

 • mail: ana.lumy@gmail.com
 • telefon: 0763 806 945

                                                 Logo centru de testare 

Detalii suplimentare – Pagina oficială ECDL România

Centrul Colegiul National ”Mihai Eminescu” București este Centru de Testare Acreditat ECDL Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit standard de certificare a abilităților de utilizare a computerului, recunoscut la nivel internaţional. Permisul ECDL este folosit şi recunoscut în 150 de țări  de către companii de renume, în administraţie sau de instituţii de învăţământ de prestigiu. În afara Europei, programul este denumit International Computer Driving Licence (ICDL). 

Valabilitatea Permisului ECDL

 • Permisul ECDL obţinut în România este valabil în oricare ţară din lume în care este recunoscut standardul ECDL/ICDL. Permisul ECDL nu are limită de valabilitate în timp, competențele digitale fiind certificate pe viață, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susținerii examinării.

 

Cui se adresează certificările ECDL?

 • Tinerii, elevii, studenții, funcționarii publici sau angajații  în companii își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul certificărilor ECDL. Nu există limită de vârstă pentru înscrierea în programul de certificare ECDL.

1. Profilul ECDL  pentru BAC               

Certificările ECDL PROFIL START BAC şi  ECDL PROFIL BAC se adresează elevilor care, pe lângă dezvoltarea portofoliului personal,  doresc să echivaleze proba de competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului. Permisele ECDL PROFIL BAC au aceeaşi recunoaştere internaţională şi valabilitate nelimitată ca oricare alt tip de certificare ECDL. Toți elevii care obțin certificatul ECDL își pot echivala proba de Competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Naţional cu certificările ECDL PROFIL START BAC şi ECDL PROFIL BAC. 

Nivelul de competență digitală care apare scris pe diploma de Competențe Digitale a examenului de bacalaureat este:
 – “utilizator avansat”, pentru candidații care au obținut Permisul ECDL PROFIL START BAC*
 – “utilizator experimentat”, pentru candidații care au obținut Permisul ECDL PROFIL BAC*
 – „utilizator de nivel mediu”, pentru candidații care au obținut Permisul ECDL Start**
 – „utilizator experimentat”, pentru candidații care au obținut Permisul ECDL Complet**

Programa pentru obținerea Permisului ECDL PROFIL BAC corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a. Astfel, liceenii pot să se pregăteasca chiar în cadrul orelor de la școală pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională.

 – Permisul ECDL PROFIL START BAC se obţine în urma promovării a 4 module fixe obligatorii: Utilizarea computerului, Instrumente online, Editare de text, Calcul tabelar.

 – Permisul ECDL PROFIL BAC se obţine în urma promovării a 6 module fixe obligatorii: Utilizarea computerului, Instrumente online, Editare de text, Calcul tabelar, Baze de date, Prezentări.

2. ECDL Profil pentru personalul didactic

ECDL PROFIL DIDACTIC se adresează cadrelor didactice care, deţinând acest permis,  doresc să beneficieze de oportunitatea obţinerii unui număr de 20, respectiv 25 de credite profesionale transferabile. Permisul ECDL PROFIL DIDACTIC se obţine în urma promovării a 6 module fixe obligatorii: Utilizarea computerului, Instrumente online, Editare de text, Calcul tabelar, Baze de date, Prezentări.

Alte AVANTAJE

 - oportunităţi pentru a obţine o bursă în străinătate.

 - satisfacerea unor cerinţe pentru accesarea programelor de studii liceale sau universitare din alte ţări.

 - studenții își pot echivala diverse cursuri de informatică sau birotică cu Permisul ECDL, la anumite universități.

 - un CV este mai vizibil cu o certificare internațională. Permisul ECDL deschide noi oportunităţi pentru a obţine un loc de muncă mai bun, îmbunătăţeste perspectivele de promovare în carieră și scade probabilitatea de a pierde o ofertă de serviciu.

 - Cadrele didactice din învățământul preuniversitar care dețin Permisul ECDL pot beneficia de credite profesionale transferabile.

 

Înscrierea în programul ECDL/ ICDL

 • Începând cu 1 septembrie 2013 înscrierea în programul ECDL se face pe baza unei serii unice de înregistrare achiziționată de la reprezentantul centrului de testare acreditat la care v-ași inscris. Aceasta poate fi dobândită după ce elevul s-a înscris în prealabil pe site-ul ECDL România la acest link. După confirmarea link-ului de inregistrare primit pe mail-ul personal al parintelui (pentru elevii minori) sau pe cel al elevului major,  elevul va lua legătura cu reprezentantul centrului de testare ECDL dorit pentru alocarea lui la centrul respectiv în vederea susținerii examenelor. Centrul de testare ECDL de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” organizează lunar examinări ECDL în timpul liber al elevilor, acestea fiind anunțate inainte.  Testarea în timpul examenului se desfășoară online, cu afişarea rezultatelor în timp real, iar ca aplicaţii se folosesc sistemul de operare Windows 10 și pachetul de programe Microsoft Office 2016. Tot de la coordonatorul centrului de testare ECDL se pot achiziționa simulari pentru fiecare modul solicitat, simulari care sunt disponibile online. Vă puteţi înscrie în programul ECDL în orice moment pe www.ecdl.ro prin completarea Formularului de înregistrare şi achiziţionând apoi o serie unică de înregistrare ECDL. Candidații nu au obligația de a urma un curs de pregătire înainte de a se înscrie în programul de certificare ECDL și de a susține examenele. Pentru pregătire, solicitaţi simulări ECDL către Centrul de Testare ECDL la care v-aţi înscris.

Certificarea ECDL

 • După promovarea tuturor examenelor aferente tipului de certificare ECDL ales, candidatul solicită Permisul ECDL corespunzător către centrul de testare ECDL unde a finalizat examenele. Permisul ECDL este valabil pe o perioadă nedeterminată.

 

Durata susținerii examenelor

 • Perioada de obținere a unei certificări ECDL depinde de tipul de certificare ales, de nivelul de competenţă al fiecărui candidat şi de nevoia de a urma sau nu cursuri în vederea susţinerii acestor examene.

Autenticitatea unui Permis ECDL

 • Se poate verifica contactând direct ECDL ROMANIA la adresa office@ecdl.ro sau prin accesarea Profilului ECDL Online.

 

Alegeţi certificarea ECDL de care aveţi nevoie și intraţi în programul internațional de certificare a competențelor digitale!

Pentru alte informații referitoare la centrul de testare din Colegiul Național ”Mihai Eminescu” puteți contacta coordonatorul centrului, prof. Popescu Luminitaemail: ana.lumy@gmail.comtel. 0763 806 945.

Pentru alte tipuri de certificari ECDL consultati Pagina oficială ECDL România.

  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De obicei raspundem in 24 de ore exceptand vacantele si zilele nelucratoare. Toate emailurile sunt confidentiale.

Va multumim pentru ca ne-ati contactat.

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty