În acest moment la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” București se organizează numai examinări de tip remote (la distanță).
Pașii pentru înscrierea în programul ECDL a elevilor și a personalul didactic din învățământul preuniversitar:
Testarea ECDL la distanţă (remote)
Începând din luna aprilie 2020 ECDL ROMANIA oferă candidaţilor posibilitatea de a susţine examenele ECDL la distanţă. Printre centrele de testare ECDL care oferă această posibilitate se află și liceul nostru.
Astfel, devine posibilă testarea de acasă din fața calculatorului personal a tuturor celor care doresc să susţină examene ECDL, chiar şi în această perioadă în care este dificilă organizarea sesiunilor ECDL în sălile de testare acreditate.
Accesează Informaţiile pentru candidaţi privind testarea ECDL la distanţă (click pe acest link) şi ține cont de regulile de testare ECDL la distanţă de mai jos.
Reguli de Testare ECDL la distanţă (remote)
- Candidatul trebuie sa detină un computer personal care să îndeplineasca cerințele tehnice de testare ECDL și care să aibă instalate aplicațiile relevante ce îi vor fi comunicate de catre examinatorul Centrului de testare, alături de o camera web, microfon și conexiune la Internet.
- Candidatul este responsabil de îndeplinirea condițiilor tehnice de către computerul pe care va sustinte testarea ECDL, avand posibilitatea ca înainte de data testării oficiale să utilizeze in acest sens un test tehnic (Quiz) pe care îl poate solicita examinatorului Centrului de testare.
- Candidatul trebuie să fie singur în camera de testare, iar mediul de testare trebuie să aibă un nivel adecvat de lumina.
- Candidatul trebuie să stea la computer pe toata durata sesiunii de testare și să aiba acces la toate facilitațile/resursele hardware și software necesare susținerii testului ECDL.
- Candidatul trebuie să se asigure că a inteles toate detaliile ce privesc organizarea Testării la distanta pe care le-a primit de la examinator (data și ora testării, adresa platformei de testare, datele de acces în platforma de testare, etc).
- Candidatul va folosi camera web inclusiv pentru a arata examinatorului camera/mediul de testare pentru a demostra că nu sunt prezente alte persoane în camera și că nu exista resurse/materiale ce nu sunt permise in timpul sesiunii de testare, cum ar fi ghiduri, manuale, carti, etc.
- Candidatul va folosi camera web inclusiv pentru a arata examinatorului documentul său de identitate valabil și lizibil. Imaginea acestuia va fi salavată de examinator.
- În cazul în care examinatorul consideră ca mediul/camera de testare nu este adecvat/a testarii sau ca identitatea candidatului nu a fost stabilită, candidatul nu va putea participa la testarea ECDL.
- In timpul testării este interzisă comunicarea dintre candidat și alte persoane; candidatul poate comunica la distanta doar cu examinatorul ECDL din cadrul Centrului de testare (sau cu reprezentantul ECDL ROMANIA daca va fi cazul).
- În timpul testării, candidatul nu trebuie să solicite/primeasca asistență în rezolvarea testelor de la alte persoane, nici direct (prin prezența acelor persoane în camera de testare), nici indirect (prin telefon, etc).
- Candidatul trebuie să mentină un mediu de testare liniștit, fară zgomote.
- Candidatul se poate adresa doar examinatorului Centrului de testare pentru clarificarea unor instrucțiuni sau în cazul in care apar probleme tehnice.
- Candidatul nu poate părăsi camera de testare în timpul testării.
- În timpul testării, candidatul nu trebuie să utilizeze cărti/manuale sau suporturi de curs electronice sau orice alte modalitați de ajutor in rezolvarea cerințelor testului.
- Candidatul nu trebuie să utilizeze alte programe decat cele specificate în test.
- Este interzisă utilizarea de către candidat a telefoanelor mobile, a camerelor foto și a echipamentelor de înregistrare video in timpul testului, în afară de camera web utilizată pentru monitorizarea sesiunii de testare.
- Dispozitivele video și audio trebuie să fie activate și să funcționeze doar în scopul monitorizării sesiunii de testare de către examinator.
- În orice moment, camera web trebuie să fie focalizata pe candidatul care susține testul ECDL.
- Candidatul trebuie să fie poziționat în permanență în centrul imaginii camerei web.
- Lentila camerei web nu trebuie sa fie acoperita cu nimic în timpul testării ECDL.
La aceste reguli de testare se pot adăuga reguli specifice, în funcție de caracteristicile fiecărei sesiuni de examinare în parte. În cazul în care regulile de testare sunt încălcate, candidatul în cauză va finaliza imediat testul, urmând a se stabili ulterior măsurile/sancțiunile necesar a fi aplicate, dupa caz.
Coordonatorul centrului de testare ECDL din Colegiul Național ”Mihai Eminescu” București este doamna profesor Popescu Luminița.
- mail: ana.lumy@gmail.com
- telefon: 0763 806 945
Detalii suplimentare – Pagina oficială ECDL RomâniaCentrul Colegiul National ”Mihai Eminescu” București este Centru de Testare Acreditat ECDL Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit standard de certificare a abilităților de utilizare a computerului, recunoscut la nivel internaţional. Permisul ECDL este folosit şi recunoscut în 150 de țări de către companii de renume, în administraţie sau de instituţii de învăţământ de prestigiu. În afara Europei, programul este denumit International Computer Driving Licence (ICDL). Valabilitatea Permisului ECDL
Cui se adresează certificările ECDL?
1. Profilul ECDL pentru BACCertificările ECDL PROFIL START BAC şi ECDL PROFIL BAC se adresează elevilor care, pe lângă dezvoltarea portofoliului personal, doresc să echivaleze proba de competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului. Permisele ECDL PROFIL BAC au aceeaşi recunoaştere internaţională şi valabilitate nelimitată ca oricare alt tip de certificare ECDL. Toți elevii care obțin certificatul ECDL își pot echivala proba de Competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Naţional cu certificările ECDL PROFIL START BAC şi ECDL PROFIL BAC. Nivelul de competență digitală care apare scris pe diploma de Competențe Digitale a examenului de bacalaureat este: Programa pentru obținerea Permisului ECDL PROFIL BAC corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a. Astfel, liceenii pot să se pregăteasca chiar în cadrul orelor de la școală pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională. – Permisul ECDL PROFIL START BAC se obţine în urma promovării a 4 module fixe obligatorii: Utilizarea computerului, Instrumente online, Editare de text, Calcul tabelar. – Permisul ECDL PROFIL BAC se obţine în urma promovării a 6 module fixe obligatorii: Utilizarea computerului, Instrumente online, Editare de text, Calcul tabelar, Baze de date, Prezentări. 2. ECDL Profil pentru personalul didacticECDL PROFIL DIDACTIC se adresează cadrelor didactice care, deţinând acest permis, doresc să beneficieze de oportunitatea obţinerii unui număr de 20, respectiv 25 de credite profesionale transferabile. Permisul ECDL PROFIL DIDACTIC se obţine în urma promovării a 6 module fixe obligatorii: Utilizarea computerului, Instrumente online, Editare de text, Calcul tabelar, Baze de date, Prezentări. Alte AVANTAJE- oportunităţi pentru a obţine o bursă în străinătate. - satisfacerea unor cerinţe pentru accesarea programelor de studii liceale sau universitare din alte ţări. - studenții își pot echivala diverse cursuri de informatică sau birotică cu Permisul ECDL, la anumite universități. - un CV este mai vizibil cu o certificare internațională. Permisul ECDL deschide noi oportunităţi pentru a obţine un loc de muncă mai bun, îmbunătăţeste perspectivele de promovare în carieră și scade probabilitatea de a pierde o ofertă de serviciu. - Cadrele didactice din învățământul preuniversitar care dețin Permisul ECDL pot beneficia de credite profesionale transferabile.
Înscrierea în programul ECDL/ ICDL
Certificarea ECDL
Durata susținerii examenelor
Autenticitatea unui Permis ECDL
Alegeţi certificarea ECDL de care aveţi nevoie și intraţi în programul internațional de certificare a competențelor digitale! Pentru alte informații referitoare la centrul de testare din Colegiul Național ”Mihai Eminescu” puteți contacta coordonatorul centrului, prof. Popescu Luminita, email: ana.lumy@gmail.com, tel. 0763 806 945. Pentru alte tipuri de certificari ECDL consultati Pagina oficială ECDL România.
|